Jonsukat Villasukkarakkautta Uudet ideat


Ihanaa, ihanaa! Vihdoin se on täällä, nimittäin Jonnan uusi kirja! 
Eka kirjakin Jonsukista on ollut kovassa käytössä joten odotukset uudestakin kirjasta on korkealla. 


Heti kun postista tuli ilmoitus, että kirja on noudettavissa, se oli pakko hakea ja hyvä kun kotiin asti maltoin ennen kuin revin paketin auki. Kirja on täynnä toinen toistaan kauniimpia malleja - Jonnan tapaan totta kai.
Osa malleista on ollut esillä jo lehdissä tai esimerkiksi Valentinat ilmestyivät maksulliseksi ohjeeksi nettiin ystävänpäivän aikoihin. Oli ilo huomata, että nyt kaikki nuo ohjeet on yksissä kansissa eikä tarvitse alkaa haalia kasaan ohjeita jo aikaakin sitten ilmestyneistä lehdistä. 
Kirjaan oli lisätty myös vanhoista tutuista malleista kurvikkaammalle pohkeelle tarkoitettuja malleja, ja se oli kyllä iso plussa. Kirjan alusta löytyi samat tekniikkaohjeet kuin ensimmäisestäkin kirjasta, joten ei tarvitse ostaa molempia kirjoja jotta saa Jonnan parhaat vinkit ja tekniikkajutut sukkia varten. 
Mallikaaviot ovat isoja ja selkeitä. Kirkkaita värejä on helppo seurata ja kaaviot on jaoteltu puikkojen silmukkamäärien mukaan, joten niitä on helppo seurata vaikkei olisi tottunutkaan kirjoneulekaavioista tekemään käsitöitä.


Erityisesti kaksi uutta ohjetta pisti silmään, liekö syynä mun lemppari - pinkki väri. Jonniinat ovat polvipituiset sukat jotka tunnistaa heti Jonsukka-perheeseen kuuluviksi mutta jotka selvästi eroavat perinteisistä Jonsukista. Näihin kävinkin saman tien hakemassa lankaa kaupasta jotta pääsen heti aloittamaan kun viikon työt on tehty ja on aika rentoutua.

Jonttuhuivi pisti myös silmään ihan jo sillä, että erottui kaikista sukista ja lapasista. Mun tulee käytettyä vain kolmion / kuun sirpin muotoisia huiveja mutta tämä Jonttuhuivi on niin kaunis että voisin sen tehdä itselleni talveksi. Ajelen viikonloppuna yhden Dropsin myymälän ohi, joten täytyy käydä katsomassa jos löytyisi sopiva lanka. Huiviin on käytetty Aran-vahvuista (200m /100g) lankaa eli esimerkiksi Novita 7veljestä mutta se on aivan liian karkeaa mun kaulalle. Taidan siis hakea vaikka Dropsilta merinoa huiviin. Pitäisiköhän samalla ostaa muutamaankin huiviin langat jotta saa tehtyä vaikka joululahjaksi!?

Kaikkien ihanien mallien keskellä kuitenkin Jonsukat on se mun ehdoton All Time Favority, koska tästä kaikki alkoi. Itseni kohdalla sekä Jonsukka-villitys että hullaannus koko kirjoneuleisiin. Aiemmin kun ne olivat ehdoton ei koska en yksinkertaisesti saanut kirjoneulejäljestä siistiä. Jonsukkia tehdessä jokin loksahti kohdilleen ja jäin koukkuun.



Itse taidan tänäkin viikonloppuna vetäistä Jonsukkien innoittamat leggingsit jalkaan ja menen Reposaareen neulomaan samoille nurkille kuin missä kirjan kuvat on otettu.
 
Rentouttavaa viikonloppua!
Toivottavasti teillä on paljon neuleaikaa. 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neuleystävyydestä

Ihana, ihana Poet