Neuleystävyydestä

Onnea on omistaa ihana ystävä, ja vielä suurempi onni on, jos ystävän kanssa jakaa täysin saman kiinnostuksen kohteen. 

Vaikka teen paljon käsitöitä markettilangoista ja ihan perusjuttuja, rakastan myös yli kaiken ihania käsinvärjättyjä sinkkumerinoita, jotka maksavat sievoisen summan mutta 150e langat huiviin ovat todellakin ihan jokaisen euron arvoiset. 

On helpompi löytää ihminen, joka tekee seiskaveikasta perussukkia kuin sellainen, joka ymmärtäisi intoni maksaa hirmuisia summia aivan ihanista langoista "koska ne vaan ovat niin kauniita". Olikin ihan lottovoitto tutustua Instagram-nimimerkki Villamaassa -Paulaan. Ollaan useamman kerran nähty ja nyt hän oli minun luonani viikonlopun. Olimme ensin suunnitelleet remonttiviikonloppua tapetointien merkeissä, mutta se osoittautua aiottua haastavammaksi joten idea kuopattiin jo aikaa sitten ja päätettiin, että mennäänkin käymään Turussa Ilossa. Molemmat tekivät sieltä aivan ihania lankalöytöjä, eikä ihme - niin ihana kauppa se on. 

Illan istuimme Paulan kanssa minun luonani neulomassa. Molemmat olimme ostaneet langat Sari Nordlundin taitavasti suunniteltuun Poet-neulepaitaan. Aloitimme sitä yhdessä ja oli kyllä kiva kun sai ystävältä kysellä neuvoa, miten tämä ja tuo kohta tehdään. Toisista tietämättä olimme molemmat valinneet vaalean harmaan värin. Minkäänlaisia sovituskuva ei nyt yhden illan jälkeen tekeleistä saanut otettua, joten otettiin kuva, jossa on ohje ja molempien paitojen alut.

Paulan lähdettyä olen neulonut Poetia sohvalla lutuinen ranskanluppakorvani Lilli seuranani. Lilli on vielä kovin nuori, vasta 3kk mutta silti osaa vaatia jo huomion. Pitäisi varmaan opetella neulomaan niin että silittää Lilliä samalla. Neitokainen tekee nimittäin sitä, että jos ei saa tarpeeksi huomiota, se kiipeää kunnolla mun syliin ja alkaa näykkiä paitaa. 

Nyt jo Poet on edennyt kainaloiden alle. Toisen hihan tein jo valmiiksi ja toinen on hiharesorissa. Jatkan sitten vartalo-osan loppuun. Hihat jäävät aivan liian helposti odottamaan joten olen nyt tehnyt paitoja niin että teen hihat välillä jotta lähes valmiin paidan jälkeen ei tarvitse palata enää hihoihin. Ja kun paita on tehny ylhäältä alas, pituutta on parempi pohtia kun ei tarvitse arvioida enää siinä kohtaa hihoihin menevän langan määrää.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jonsukat Villasukkarakkautta Uudet ideat

Ihana, ihana Poet